Θεαματική ήταν η αύξηση στην παραγωγή και τις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων της TESLA το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Σύμφωνα με το CNBC, από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους παραδόθηκαν 310.048 οχήματα, ενώ παρήχθησαν συνολικά 305.407 οχήματα.

Την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, η εταιρεία του Ίλον Μασκ είχε παραδώσει 184.800 ηλεκτρικά οχήματα ενώ είχε παραγάγει 180.338.

Οι «πρωταγωνιστές»

Τα οχήματα Model 3 και Model Y αποτέλεσαν το 95% των παραδόσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022, με 295.324 οχήματα, σύμφωνα με την Tesla.

Η εταιρεία παρήγαγε 4.641 λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που παρέδωσε κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Την απόκλιση αυτή η Tesla απέδωσε στις «συνεχείς προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και το κλείσιμο εργοστασίων».

Οι αναλυτές ανέμεναν παραδόσεις 317.000 οχημάτων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.

Αναταράξεις

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δραστηριότητες της Tesla κατά τη διάρκεια του τριμήνου επιβαρύνθηκαν από το νέο κύμα του κορωνοϊού και τους συνεπαγόμενους περιορισμούς στην Κίνα, που οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.

Όπως σημειώνει το CNBC, η Tesla – όπως και η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία – έχει πληγεί από τις εκτεταμένες ελλείψεις ανταλλακτικών και τον πληθωρισμό. Κρίσιμα εξαρτήματα όπως οι ημιαγωγοί παραμένουν σε έλλειψη ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί για πρώτες ύλες όπως το νικέλιο και το αλουμίνιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Στις ΗΠΑ, η Tesla αφήνει τους πελάτες να περιμένουν εδώ και μήνες πριν ολοκληρώσουν τις παραγγελίες των αυτοκινήτων τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, προειδοποίησε στα μέσα Μαρτίου για πληθωριστικές πιέσεις που υφίσταται η επιχείρηση, η οποία αύξησε τις τιμές των αυτοκινήτων της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης