Ευχαριστημένος και δικαιολογημένα εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στις πρώτες δηλώσεις του, ενώπιον των χαρούμενων οπαδών του.

«Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα να εκπληρώσω το έργο της προόδου, της ανεκτικότητας και της ανεξαρτησίας, που έχω υπερασπιστεί» σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «η εμπιστοσύνη που μου δείξατε με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει». Προειδοποίησε, ωστόσο, πως “τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη”, ήτοι τίποτε δεν έχει τελειώσει.

Για το σκοπό αυτό δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει για να πείσει όλους τους ψηφοφόρους, ακόμη και όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο ή ψήφισαν άλλους υποψηφίους, να στον στηρίξουν στο δεύτερο γύρο της 24ης Απριλίου.

Ο κύριος Μακρόν αναφέρθηκε σε όλους τους αντιπάλους του, ονομαστικά και τους ευχαρίστησε επισημαίνοντας πως ο αμοιβαίος σεβασμός είναι σημαντικός. Στάθηκε, ωστόσο, ιδιαίτερα σε όσους από τους υπόλοιπους υποψηφίους έσπευσαν ήδη να τον υποστηρίξουν εν όψει του δεύτερο γύρου.

«Η δημόσια συζήτηση που θα έχουμε μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα είναι αποφασιστική για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη… Πιστεύω σε εμάς, σε όλους εμάς, ανεξαρτήτως της προέλευσης μας, των απόψεων μας, των πιστεύω μας… Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να είμαστε αποφασιστικοί. Θα πρέπει να πείσουμε όλους (να μας υποστηρίξουν)» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα