Με απώλειες αρχίζουν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι ένας πιο επιθετικός τόνος στη σύσφιξη της πολιτικής της Federal Reserve θα επιβραδύνει ή και θα ανακόψει πλήρως την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,34% στις 34.603 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,86% στις 4.449 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,38% στις 13.523 μονάδες.

Αντιστρόφως ανάλογα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, οι οποίες έφθασαν σε νέο υψηλό τριών ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο 2,7741%, ή στο υψηλότερο σημείο της από τις αρχές του 2019, καθιστώντας έτσι ακριβότερες τις αποτιμήσεις κυρίως του τεχνολογικού κλάδου.

Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού είναι πιθανό να είναι ο μοχλός της αγοράς αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές αναμένουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο την Τρίτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού την Τετάρτη.

Σε επίπεδο τίτλων, η τιμή της μετοχής του Twitter σημειώνει πτώση άνω του 8%, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Parag Agrawal αποκάλυψε ότι ο Elon Musk εγκατέλειψε το σχέδιό του να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]