Η γαλλική τράπεζα Societe Generale συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στη Rosbank και στις ασφαλιστικές θυγατρικές του ρωσικού δανειστή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, η συναλλαγή για τη μεταφορά του μεριδίου 99% της SocGen στη Rosbank στην Interros Capital, μια ρωσική επιχείρηση που συνδέεται με τον ολιγάρχη Βλαντιμίρ Ποτάνιν, απαιτεί ρυθμιστική έγκριση.

«Με αυτή τη συμφωνία (…) ο όμιλος θα φύγει με αποτελεσματικό και τακτικό τρόπο από τη Ρωσία, διασφαλίζοντας τη συνέχεια για τους υπαλλήλους και τους πελάτες του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική τράπεζα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Βρετανία, ωθώντας τις δυτικές εταιρείες να πουλήσουν τα ρωσικά περιουσιακά τους στοιχεία.

Η συμφωνία της Rosbank θα μειώσει τον δείκτη κεφαλαίου CET 1 της SocGen κατά περίπου 20 μονάδες βάσης, είπε η γαλλικά τράπεζα, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο δείκτης διατηρείται «αρκερά πάνω» από τις οδηγίες της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως