2η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για τον ΓΔ, σε μια προσπάθεια να μαγνητίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον, μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο επενδυτικής διστακτικότητας.

Τούτο είναι αληθές υπό το πρίσμα τόσο της χαμηλής μέσης συναλλακτικής δραστηριότητας των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων, όσο και του στενού εύρους διακύμανσης.

Και μάλιστα, με τη διεθνή σκηνή να παραμένει αδιάφορη, το ΧΑ δεν μπορεί να αυτονομηθεί, έχοντας στη φαρέτρα του αφενός την εξαιρετική χρηματοοικονομική εικόνα πληθώρας εισηγμένων, αφετέρου τις αισιόδοξες προβλέψεις των διεθνών οίκων σχετικά με τη μακροοικονομική πορεία της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΓΔ έχει μπροστά του το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων ως άξονα περιστροφής, και το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής. Ωστόσο, η έλλειψη όγκων ικανών για να πείσουν για τη συνέχιση βάζει σε σκέψεις τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές, που δεν μπορούν να τοποθετηθούν υπέρ του ανοδικού σεναρίου με ασφάλεια.

Προς το παρόν, διατρέχει μια ανοδική σφήνα με άνω όριο το υψηλό ημέρας της Παρασκευής στο επίπεδο των 909-910 μονάδων, και που διάσπασή του θα οδηγήσει σε μαζικές αγορές έως τουλάχιστον τις 922. Η στήριξη επισημαίνεται στις 882-885, όπου θα αξιολογηθεί η δυναμική του σχηματισμού, εφόσον πισωπατήσει το ΧΑ στο βάρος των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News