Ξεκίνησε η κατασκευή του iPhone 13 επί ινδικού εδάφους, όπως ανακοίνωσε η Apple τη Δευτέρα, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή του από την κινεζική αλυσίδα εφοδιασμού.

Το iPhone 13 παράγεται σε τοπικό εργοστάσιο της ταϊβανέζικης εταιρείας Foxconn – που κατασκευάζει συσκευές της Apple -, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σριπερουμπουντούρ στο κρατίδιο του Νότιου Ταμίλ Ναντού.

Η Apple έχει μετατοπίσει ορισμένους τομείς παραγωγής του iPhone από την Κίνα σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς smartphone στον κόσμο, και σχεδιάζει επίσης να συναρμολογήσει εκεί τα τάμπλετ iPad.

Η Ινδία και χώρες όπως το Μεξικό και το Βιετνάμ γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους κατασκευαστές που προμηθεύουν αμερικανικές εταιρείες, καθώς προσπαθούν να διαφοροποιήσουν την παραγωγή μακριά από την Κίνα.

Το iPhone 13 είναι το τέταρτο μοντέλο που παράγεται τοπικά μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής συσκευών της Apple στην Ινδία το 2017, με το iPhone SE.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή