Ανάκαμψη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα έπειτα από τα δύο χρόνια της πανδημίας «δείχνουν» τα μέχρι σήμερα στοιχεία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, που σήμερα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Δημήτρη Βιριράκη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη, στελέχη του Λιμενικού Ταμείου και εκπροσώπους τοπικών τουριστικών φορέων.

Στη Σούδα

Ο κ. Φραγκάκης, αναφερόμενος ειδικότερα στο λιμάνι της Σούδας, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, στη Σούδα αναμένεται αύξηση 80% στα πλοία και 60% στις πληρότητες επιβατών σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, «όπως και στο κομμάτι των αεροπορικών αφίξεων, έτσι θα έχουμε μια καλή χρονιά και στο κομμάτι των αφίξεων κρουαζιέρας».

Στη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου συζητήθηκε επίσης η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στα λιμάνια της περιοχής των Χανίων, η πορεία των μελετών για ανάπτυξη λιμενικών υποδομών, καθώς και η προοπτική δημιουργίας τουριστικών μαρινών στο λιμάνι της Σούδας και στην πόλη των Χανίων, κοντά στην ακτή μεταξύ Νέας Χώρας και Ενετικού Λιμένα.

Η διάβρωση

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της διάβρωσης των ακτών εντός των ορίων του Δήμου Χανίων καθώς και του κόλπου των Χανίων στο βόρειο τμήμα του νομού. Για το θέμα αυτό, όπως ειπώθηκε απο τον αντιδήμαρχο Χανίων Νεκτάριο Ψαρουδάκη, έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις που αφορούν σημεία του δήμου όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μαρίνες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Βιριράκης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μαρινών στα Χανιά, πλην αυτής που ήδη υπάρχει στο Ενετικό Λιμάνι, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία μαρινών δημιουργεί σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή. Στη συνάντηση με τον κ. Φραγκάκη, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έθεσε και το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών που απαιτούνται για λιμενικά έργα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός