Με μικρά κέρδη εξακολουθεί να κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά με τον ελαφρώς βελτιωμένο τζίρο να δείχνει ότι οι επιλεκτικές πιέσεις δεν ενέχουν κίνδυνο να απωλεσθούν τα επίπεδα, αλλά κυρίως να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με άνοδο 0,77% στις 886 μονάδες, με τον τζίρο στα 20 εκατ. ευρώ.

Πάντως το ΧΑ δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές για ακόμη μία ημέρα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές. Είναι άξιο παρατήρησης το γεγονός ότι ο ΓΔ είναι ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης σε Ευρώπη και ΗΠΑ που συντηρείται με κέρδη από την αρχή του χρόνου (+3,2%), έχοντας μάλιστα πολύ μεγάλη διαφορά από τους λοιπούς: ο Nasdaq100 στο -13,2%, ο S&P500 στο -6,4%, ο DAX40 στο -10,8%, κ.ο.κ.

Τα πτωτικά ρίσκα

Πάντως τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν υψηλά, δεδομένου και του ότι ήδη οι δείκτες της οικονομίας έχουν επηρεαστεί σοβαρά από τις γεωπολιτικές, ενεργειακές και νομισματικές εξελίξεις. Μάλιστα, η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία μείωσε την πρόβλεψή της Moody’s Analytics για την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ για το 2022 σε 4,5%, η οποία είναι 0,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη από το βασικό επίπεδο του Φεβρουαρίου. Οι προοπτικές για την τουριστική περίοδο το 2022 είναι λιγότερο αισιόδοξες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 3,07%, με τη Βιοχάλκο και τη Λάμδα να κερδίζουν 2,41% και 2,38% αντίστοιχα. Θετικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Alpha Bank, ενώ στον αντίποδα, Jumbo, Motor Oil και Σαράντης σημειώνουν απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών