Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τους δείκτες όμως της Κίνας να ξεχωρίζουν για τα κέρδη τους, εν μέσω προσδοκιών ότι επίκειται υποστήριξη της οικονομίας από τις αρχές.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,22% στις 3.225,64 μονάδες ενώ ο Shenzhen κέρδισε 1,266% στις 11.714,62 μονάδες.

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι περικοπές του δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών θα χρησιμοποιηθούν «την κατάλληλη στιγμή για να αυξηθεί η ικανότητα εισροής πιστώσεων των τραπεζών», δίνοντας ελπίδες ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη στην οικονομία. Άλλωστε οι ανησυχίες για το νέο ξέσπασμα Covid στη χώρα είχαν κλιμακωθεί και μαζί και οι φόβοι για νέες διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,57%. Αξιοσημείωτο ήταν το +1% της CNOOC, μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι η κινεζική εταιρεία πετρελαίου ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της σε πολλές δυτικές χώρες λόγω των φόβων για κυρώσεις.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,22% για να κλείσει στις 27.172 μονάδες ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,95% στις 1.908,05 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,59% στις 7.523,40 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές