To αγοραστικό σήμα που έδωσε ο Γενικός Δείκτης στο ενδοσυνεδριακό πισωγύρισμα της Τρίτης παρέμεινε εν ισχύ και στην προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με το ΧΑ να προσπαθήσει να ισορροπήσει με μέτρια συν/κή δραστηριότητα μεταξύ ρευστοποιήσεων και προσδοκιών για συνέχιση.

Στο θετικό σενάριο μιας υπέρβασης προς τις 955 μονάδες βοηθά αφενός το θετικό κλίμα στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, αφετέρου η σχετική άμβλυνση των επενδυτικών κινδύνων από μια βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Ωστόσο, η ανασφάλεια παραμένει κυρίαρχη, με τα διεθνή χρηματιστήρια όχι μόνο να αδυνατούν να αποκτήσουν κατεύθυνση αλλά και να πλαγιολισθαίνουν, κύρια δε οι Ευρωαγορές, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα σαφή σημάδια αντίδρασης της ΕΚΤ στο μείζον ζήτημα του πληθωρισμού.

Η έξοδος από αγοραστικές θέσεις στον ΓΔ είναι κάτω από 903 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας, και οι πλέον ενδιαφέρουσες μετοχικές επιλογές, μεταξύ άλλων, αυτό το διάστημα είναι οι τραπεζες, οι όμιλοι ΓΕΚ και Viohalco, οι μετοχές της Πληροφορικής και οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News