Στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των μεγάλων τραπεζών εστιάζει σήμερα η Wall Street, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αποτίμησης των στρατηγικών αντιμετώπισης του υψηλού πληθωρισμού και του μειωμένου αναπτυξιακού ρυθμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,80% στις 34.841 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 4.452 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,27% στις 13.606 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων ο τραπεζικός έχει την τιμητική του σήμερα, καθώς υπήρξε πλήθος ανακοινώσεων για τα κέρδη του α΄3μηνου. Η Goldman Sachs ενισχύεται σχεδόν 2% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, στα 10,76 δολάρια ανά μετοχή με τα έσοδα στα 12,93 δισ. δολάρια. Κέρδη άνω του 3% και για τη Citigroup, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με τα κέρδη της, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 2,02 δολ. ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, η Morgan Stanley χάνει άνω του 2% αφού ανέφερε πτώση κερδών. Η τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,02 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 14,8 δισ. δολάρια. Στον -2,6% βρίσκεται και η Wells Fargo υποχώρησαν, αφού δεν ικανοποίησε με τα κέρδη της τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή αύξηση σημείωσαν τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Απριλίου υπέβαλλαν αίτηση για τη λήψη τους 185.000 Αμερικανοί. Οι αιτήσεις για συνέχιση της λήψης επιδόματος ανήλθαν σε 1,475 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου, από τα 1,523 εκατ. την εβδομάδα που είχε προηγηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street