Να συντηρήσει τα επίπεδα για ακόμη μια συνεδρίαση επιχειρεί το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, αναμένοντας μεν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και “υπομένοντας” ορισμένες διαδικαστικές κινήσεις, όπως αυτές παρατηρούνται παραμονές αργιών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 925,6 μονάδες, με τον τζίρο να είναι να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Διανύοντας την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, λόγω των ερχόμενων αργιών του Πάσχα των Καθολικών, το ΧΑ παραμένει σε ένα στενό εύρος διακύμανσης με τις μεγάλες κινήσεις να λείπουν. Άλλωστε, η αγορά αναμένει τα μηνύματα που θα δώσει η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κ. Λαγκάρντ σήμερα για τη νομισματική πολιτική, αλλά και τις προεκτάσεις της διαφαινόμενης κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα έχει υποστεί μεγάλες ζημίες.

Έτσι η αβεβαιότητα παραμένει εντός και εκτός συνόρων, με τους ξένους να προτιμούν πιο αμυντικές θέσεις, εωσότου λάβουν πιο σαφή σημάδια αντίδρασης της ΕΚΤ στο μείζον ζήτημα του πληθωρισμού, αλλά και μια λύση στο γεωπολιτικό και οικονομικό κίνδυνο που ελλοχεύει στην ανατολική Ευρώπη.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι Βιοχάλκο, Alpha Bank και Jumbo ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Aegean, ΟΠΑΠ,Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και Eurobank. Στον αντίποδα η Coca Cola χάνει 1,15% και ο Ελλάκτωρ είναι στο -1,24%, με τις Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ να έχουν αρνητικό πρόσημο επίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους