Για πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης σε επιχειρήσεις κατά της πολιορκούμενης Μαριούπολης, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Ολεξάντρερ Μοτουζιάνικ, η Ρωσία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη Μαριούπολη και στις πόλεις Ρουμπίζνε και Ποπάσνα, μεταδίδει το Reuters.

«Στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ που πλήττουν το έδαφος της Ουκρανίας από το Κράσνονταρ Κράι της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε ο Μοτουζιάνικ.

«Επίσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης επιθετικότητας, βόμβες ερρίφθησαν από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3. Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε εναντίον της Μαριούπολης» είπε.

Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στην Washington Post, ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα καταλάβει τις επόμενες εβδομάδες τη Μαριούπολη στις ακτές της θάλασσας του Αζόφ, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό 450.000 ανθρώπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα