Απορρίφθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το αίτημα της Vodafone για την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να σταματήσει η έγκριση των νέων πακέτων του ΟΤΕ για τον δωρεάν διπλασιασμό ταχυτήτων για τους συνδρομητές του. Η απόφαση ελήφθη μετά την ακρόαση που έλαβε χώρα στην ΕΕΤΤ την περασμένη Παρασκευή κι ενώ ένα μέρος των προγραμμάτων, που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο, έχουν ήδη λάβει, κατά πληροφορίες, το πράσινο φως.

Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone προσέφυγε στην ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να σταματήσει την έγκριση των νέων πακέτων που έχει καταθέσει ο ΟΤΕ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για τη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων για τους συνδρομητές του. Η στρατηγική απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ είχε μάλιστα ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στον ίδιο τον Πρωθυπουργό από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Αυτό που προβλέπεται ειδικότερα είναι η αναβάθμιση ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές, χωρίς επιπλέον χρέωση, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση και όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Βάσει του σχεδιασμού το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, κύκλοι της Vodafone τονίζουν πως το αίτημα προς την ΕΕΤΤ «εδράζεται αποκλειστικά στην ανάγκη να διασφαλίζονται δίκαιοι όροι και προϋποθέσεις για πραγματικό ανταγωνισμό». Εκφράζουν μάλιστα τη δυσαρέσκειά τους γιατί ενώ η ρυθμιστική αρχή οφείλει να είναι ο θεματοφύλακας, «σε αυτήν την περίπτωση υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις και αδράνεια». Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο έλεγχος των πακέτων λιανικής του παρόχου, με σημαντική ισχύ στην αγορά χονδρικής, για συμπίεση περιθωρίου εξακολουθεί να γίνεται με το παρωχημένο (και χαρακτηρισμένο από την ίδια την ΕΕΤΤ ως μεταβατικό) μοντέλο του 2011, ενώ η έγκριση του νέου, μετά από διετή διαβούλευση, έχει παγώσει από το Μάρτιο του 2021.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν μάλιστα πως η εταιρεία «θα εξετάσει προσεκτικά το κείμενο της απόφασης της ΕΕΤΤ μόλις αυτή της κοινοποιηθεί και θα αξιολογήσει τις μελλοντικές της ενέργειες». Πάντως, όπως έγινε εμφανές το προηγούμενο διάστημα, η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από την ΕΕΤΤ πατάει το κουμπί για την προσφυγή της Vodafoneστην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις