Η Prosvasis, μέλος του ομίλου εταιρειών SoftOne, προχώρησε στη διεξαγωγή εξειδικευμένης έρευνας αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του λογιστικού επαγγέλματος. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2021, σε συνεργασία με την FocusBari, είχε ως στόχο τη χαρτογράφηση των απόψεων που έχουν οι λογιστές για τις τεχνολογικές εξελίξεις που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην καθημερινότητά τους και κατά πόσον αυτές επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματός τους.

Η έρευνα, που πραγματοποίησε η Prosvasis, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι:

  • Το 73% των λογιστών θεωρεί πιθανή την αλλαγή στο ρόλο τους λόγω της προόδου της τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να τοποθετείται με βεβαιότητα.
  • Όσον αφορά στις τεχνολογικές εξελίξεις, μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στο εξειδικευμένο λογιστικό λογισμικό, ενώ ακολουθούν η ενοποίηση εφαρμογών, η αυτοματοποίηση των εργασιών, η εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών και τα συστήματα που βασίζονται στο cloud.
  • Σε μεγάλο βαθμό, οι επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν ανήσυχοι για τις προκλήσεις που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, κυρίως σε ότι αφορά την τήρηση προθεσμιών συμμόρφωσης, την υποχρεωτική διαβίβαση των παραστατικών στη Mydata και την αυστηροποίηση των κανονισμών συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις των πελατών τους.

Συνολικά, οι λογιστές κρίνουν σημαντικό το ρόλο τους στα επόμενα χρόνια, με μεγαλύτερες προκλήσεις και απαιτήσεις. Οι τεχνολογικές εξελίξεις που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιβάλλουν την εύρεση ενός αξιόπιστου σύμμαχου, ο οποίος να μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη μετάβαση με εξειδικευμένες λύσεις.

Σύγχρονες εφαρμογές όπως το PBS ONE, υποστηρίζουν τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς με πλήρως αυτοματοποιημένες λειτουργίες και παρέχουν τη δυνατότητα οργάνωσης και διαχείρισης των εργασιών τους. Με αυτό τον τρόπο, απλοποιείται η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ενώ βελτιώνεται η ποιότητα και η απόδοση της καθημερινής τους δραστηριότητας, ενισχύοντας τη σημασία της συμβολής τους στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax