Η φράση της γερμανίδας κομμουνίστριας Ρόζας Λούξεμπουργκ «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» την οποία χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισηγητική του ομιλία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σημειώσει ότι παλιότερα διλήμματα για την ανθρωπότητα έχουν επανέλθει στο προσκήνιο τριάντα χρόνια μετά την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» φαίνεται να έχει κάνει γκελ.

Αυτά που δεσμευτήκαμε δεν είναι σοσιαλισμός

Μάλιστα ένα από τα σημεία στα οποία στέκεται στο σχόλιό του, για την ομιλία – κλείσιμο του κ. Τσίπρα στο συνέδριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είναι αυτή η φράση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για «ξεπερασμένο από τις παγκόσμιες εξελίξεις πολιτικό λόγο».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο σοσιαλισμός είναι απλώς το …όραμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει σχετίζεται με το πρόγραμμα του «ριζοσπαστικού ρεαλισμού» γύρω από το οποίο κάλεσε τις δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις, οργανώσεις και κόμματα σε συμπόρευση για μια «προοδευτική κυβέρνηση» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Τσίπρας: «Απαντάμε στα μιντιακά παπαγαλάκια, που έπαθαν ταραχή ακούγοντας το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.Μην ταράζεστε. Αυτά που δεσμευτήκαμε δεν είναι σοσιαλισμός. Είναι απλά ο δρόμος για να αποφύγουμε τη βαρβαρότητα του εκλεκτού σας. Σοσιαλισμός είναι το όραμά μας».

Οικονόμου: Διχαστικό δίλημμα

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντας «διχαστικό» το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο αποκρουστικός σε πολιτικό περιεχόμενο και ξεπερασμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις σημερινός λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία.

»Δεν μπορεί, γιατί ταυτίζει το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της με το θολό και γκρίζο παρελθόν της εποχής που κυβέρνησε: τη φοροεπιδρομή και οικονομική επίθεση στη μεσαία τάξη, τα 100 δις που χρέωσε τη χώρα, τα αληστου μνήμης «Βοσκοτόπια», τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο.

»Δεν μπορεί, γιατί όταν προσπαθεί σήμερα απεγνωσμένα να πείσει ότι οι εξαγγελίες του δεν συνιστούν «ανεύθυνη παροχολογία», ομολογεί σαφέστατα ότι η ελληνική κοινωνία έτσι κατάλαβε όσα είπε την Πέμπτη.

»Δεν μπορεί, γιατί με τα ίδια φθαρμένα στελέχη, με τα ίδια «στηρίγματα», με τα ίδια σκουριασμένα μυαλά δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο. Ο κ. Τσίπρας παραμένει μια φιγούρα του χθες.

»Δεν μπορεί, γιατί του φταίνε τα πάντα, εκτός από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Για αυτό και δεν βρήκε ούτε ένα έστω λόγο αποδοκιμασίας για εκείνον που με τον πόλεμο που ξεκίνησε την προκάλεσε και την γιγαντώνει.

»Δεν μπορεί, γιατί -χωρίς ντροπή και συναίσθηση της ευθύνης- βάλλει εναντίον των βασικότερων θεσμών του κράτους, υπερασπιζόμενος μάλιστα πρόσωπα όπως ο κ. Βαξεβάνης.
Τέλος, δεν μπορεί, γιατί το 2022 επαναφέρει (κάνοντας μια ακόμη αντιγραφή) το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, παραλείποντας να πει ότι τα τελευταία εκατό χρόνια ο σοσιαλισμός ενίοτε ταυτίστηκε και συμπορεύτηκε με τη βαρβαρότητα.

»Η πατρίδα και οι πολίτες σήμερα, περισσότερο απο ποτέ, απαιτούν σοβαρότητα , σταθερότητα και ασφάλεια. Χρειάζονται λόγο που να ενώνει και πολιτική με απτά αποτελέσματα. Αυτή την πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».