Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αντιδρούν αρνητικά στα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Κίνας το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,5%, καθώς οι μετοχές της Fast Retailing σημείωσαν απώλειες σχεδόν 2%. Ο δείκτης Topix έχασε 1,22%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης χαμηλότερα, με το Shanghai Composite να χάνει 0,78% και τον Shenzhen να υποχωρεί 0,2%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας, στον αντίποδα, σημείωσε άνοδο 0,67%.

Η Κίνα σημείωσε ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής. Το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 4,8%, πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 4,4% σε ετήσια βάση.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο, ωστόσο, μειώθηκαν κατά 3,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 1,6%.

Τα δεδομένα έρχονται καθώς η ηπειρωτική Κίνα μάχεται εδώ και εβδομάδες με το χειρότερο κύμα εξάπλωσης της Covid των τελευταίων δύο ετών. Μάλιστα, η μεγάλη πόλη της Σαγκάης ήταν μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές