Να ανοίξουν ξανά τα εργοστάσιά τους στη Σαγκάη ετοιμάζονται μια σειρά από βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, καθώς οι κινεζικές αρχές κινούνται προς χαλάρωση του δρακόντειου lockdown που οδήγησε σε αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας και τον εγκλεισμό εκατομμυρίων ανθρώπων στα σπίτια τους.

Η Tesla κάλεσε τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις για να προετοιμαστεί για την επανεκκίνηση της παραγωγής, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters. Η επανεκκίνηση της παραγωγής αρχικά σχεδιαζόταν για τη Δευτέρα, εν τέλει όμως αναβλήθηκε για την Τρίτη λόγω προβλημάτων με τα logistics που αντιμετώπιζε ένας προμηθευτής. Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η SAIC Motor, η οποία συνεργάζεται με τη Volkswagen και τη General Motors, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει τα σχέδιά της για την επανέναρξη της παραγωγής τη Δευτέρα.

Δρακόντειο lockdown

Εν τω μεταξύ, η Σαγκάη στοχεύει να σταματήσει την εξάπλωση του COVID-19 εκτός των περιοχών σε καραντίνα έως την Τετάρτη, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγές την Κυριακή, κάτι που θα επιτρέψει περαιτέρω χαλάρωση του lockdown. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι αρχές ενισχύουν τα τεστ και τη μεταφορά θετικών κρουσμάτων και των στενών τους επαφών σε κέντρα απομόνωσης.

Το lockdown στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας προκάλεσε κλονισμό στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω της ολοένα αυξανόμενης βαρύτητας της κινεζικής οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα εκατομμύρια των κατοίκων της κινεζικής μεγαλούπολης ταλαιπωρήθηκαν καθώς πολλοί δυσκολεύτηκαν να εξασφαλίσουν τροφή, οικογένειες χωρίστηκαν, υπήρξαν πολλές αναφορές για κακές συνθήκες στα κέντρα καραντίνας ενώ τεράστια ήταν η απώλεια εισοδημάτων.

«Εσώκλειστοι» εργάτες

Σημειώνεται ότι οι αρχές είχαν δώσει το «πράσινο φως» στις βιομηχανίες, να παραμείνουν ανοιχτές αν κατάφερναν να απομονώσουν τους εργάτες, επί της ουσίας αναγκάζοντάς τους να παραμένουν μονίμως στους χώρους δουλειάς. Ωστόσο πολλές εταιρείες, όπως η Tesla και η Volkswagen, έκλεισαν τα εργοστάσιά τους την 1η Απριλίου.

Και αυτό γιατί ακόμη κι αν οι εργαζόμενοι αποδέχονταν να παραμείνουν εσώκλειστοι στον χώρο εργασίας, η τροφοδοσία με προμήθειες ήταν πλέον δύσκολη λόγω των αντίστοιχων μέτρων που είχαν ληφθεί σε πόλεις γύρω από τη Σαγκάη, ενώ και η μεταφορά με φορτηγά έχει διακοπεί σοβαρά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή