Σε υψηλά τριών εβδομάδων σκαρφάλωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου παίρνοντας ώθηση από τους φόβους των αγορών για στενή παγκόσμια προσφορά, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανία ενισχύουν την προοπτική επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν 1,09 δολ. ή 1,0%, φτάνοντας στα 112,79 δολ. το βαρέλι στις 07:45 ώρα Ελλάδας, έχοντας προηγουμένως φτάσει στα 113,80 δολάρια, το υψηλότερο από τις 30 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν 1,00 δολ., ή 0,9% και έφτασαν στα 107,95 δολ. το βαρέλι, έχοντας ανέλθει νωρίτερα μέχρι τα 108,55 δολ., το υψηλότερο από τις 30 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Ανεστάλη η παραγωγή σε μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Λιβύη 

Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 2,5% την Πέμπτη αφότου έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται σε σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας χωρίς σημάδια κατάπαυσης του πυρός τροφοδότησε φόβους για την προσφορά, ειδικά καθώς η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί πλησιάζοντας το καλοκαίρι, δηλαδή περίοδος αυξημένων μετακινήσεων στο βόρειο ημισφαίριο», δήλωσε ο Chiyoki Chen, επικεφαλής αναλυτής της Sunward Trading.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας είχε προειδοποιήσει ότι περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) ρωσικού πετρελαίου μπορεί να λείψουν από την αγορά από τον Μάιο και μετά λόγω κυρώσεων ή επειδή οι αγοραστές θα αποφεύγουν οικειοθελώς τα ρωσικά φορτία, ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί από άλλες χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές