Σε νέα πληρωμή προχωρά ο ΕΛΓΑ μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, για τις αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής από διάφορες ζημιές που προκλήθηκαν εντός του 2021 (παγετός άνοιξης, καύσωνας, χαλάζι, βροχοπτώσεις κτλ.), αλλά και από τον παγετό του Ιανουαρίου της τρέχουσας χρονιάς, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Το ποσό των αποζημιώσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας ανέρχεται σε 1.164.472,86 ευρώ και στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι ζημιές στην παραγωγή των κάστανων Πηλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια επικοινωνίας και σχετικής ενημέρωσης από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο ΕΛΓΑ ολοκληρώνει, σχεδόν, την εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο εξαιτίας διάφορων δυσμενών συμβάντων που εκδηλώθηκαν το 2021, αλλά και του παγετού του περασμένου Ιανουαρίου. Οι πληρωμές στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους αναμένεται να εκτελεστούν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Ειδικότερα για τη Μαγνησία, το ποσό ανέρχεται σε 1,16 εκατ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ζημιές στην παραγωγή των κάστανων Πηλίου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών