Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβληθεί σήμερα Μ. Δευτέρα, στους κτηνοτρόφους της χώρας για την αγορά ζωοτροφών.

Παράλληλα, στην Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη θα καταβληθούν 101 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις κτηνοτρόφων που θα δίδονταν στο τέλος Μαΐου για το γάλα και για το βόειο κρέας.

Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς  μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ, αναφέροντας ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι ο μόνος τομέας στη χώρα που έχει λάβει ειδική ενίσχυση από την κυβέρνηση με στοχευμένες δράσεις από εθνικούς πόρους» συμπληρώνοντας ότι «αναμένουμε το επόμενο διάστημα και ευρωπαϊκές δράσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά την πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία, η οποία κατά βάση έχει ως θύματα τους κτηνοτρόφους».

Επίσης, αύριο Μ. Τρίτη ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει στους δικαιούχους το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς του Οργανισμού την περασμένη Παρασκευήτα 15 Απριλίου κατόπιν έγκρισης του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών κ.κ. Γ. Γεωργαντά και Θ. Σκυλακάκη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» της περιφέρειας τον πρωτογενή τομέα, εξηγώντας ότι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, αλλά και εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο, να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν» ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον πρωτογενή τομέα και σχετίζονται με τα αρδευτικά δίκτυα, τα φράγματα, αλλά και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO