Για ορισμένες γυναίκες, φαίνεται ότι η πανδημία είχε ένα σημαντικό όφελος: τους έδωσε το έναυσμα -και τον χρόνο- να ξεκινήσουν τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με έρευνα της eToro, περίπου 2 στις 5 (42%) γυναίκες επενδυτές έκαναν την πρώτη τους τοποθέτηση είτε το 2020 είτε το 2021. Και σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα από την Fidelity Investments, οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να επενδύσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

«Οι άνθρωποι είχαν περισσότερο χρόνο για να μάθουν τι σημαίνει επένδυση», δήλωσε η Κάλι Κοξ, Αμερικανίδα αναλύτρια στο eToro. «Όλοι μιλούσαμε για αυτό… έτσι αυτό βοήθησε τις γυναίκες να αισθάνονται πιο άνετα να παρέμβουν και να επενδύσουν».

Όπως επισημαίνει το CNBC, σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την απώλεια θέσεων εργασίας στις αρχές της πανδημίας, καθώς και από τις ευθύνες φροντίδας και τις προκλήσεις για την εύρεση παιδικής φροντίδας που θα τους επέτρεπε να επιστρέψουν στην εργασία τους. Το επακόλουθο οικονομικό πλήγμα στο εισόδημα των νοικοκυριών τους μπορεί να έχει μεταφραστεί σε μεγαλύτερη ανάγκη να επικεντρωθούν περισσότερο σε χρηματικά θέματα, είπε η Κοξ.

«Ήταν σε μια γωνία και έπρεπε να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών τους», υπογράμμισε.

Ακριβώς οι μισές (50%) των γυναικών επενδυτών στην έρευνα σχεδιάζουν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους για έξι χρόνια ή περισσότερο.

Σύμφωνα με την Fidelity, το 67% των γυναικών επένδυσαν σε μετοχές και ομόλογα, το 63% σε αμοιβαία κεφάλαια και NFTs κι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, 23%, σε κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή