Πληθαίνουν οι φωνές στη Wall Street που προβλέπουν ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Federal Reserve να προχωράει έως και σε οκτώ αυξήσεις επιτοκίων φέτος, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

«Η ανάλυσή μας υποδηλώνει ότι αν και η ισχυρή οικονομική δυναμική περιορίζει τον κίνδυνο βραχυπρόθεσμα, η αυστηροποίηση της πολιτικής που αναμένουμε αυξάνει τις πιθανότητες ύφεσης.

Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε τώρα τις πιθανότητες ύφεσης περίπου στο 15% τους επόμενους 12 μήνες και 35% μέσα στους επόμενους 24 μήνες», δήλωσε ο Jan Hatzius, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, σε νέο σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.

Και προειδοποιεί ότι στους έντεκα από τους 14 κύκλους σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακολούθησε ύφεση μέσα σε δύο χρόνια.

«Από την ονομαστική τους αξία, αυτά τα ιστορικά μοτίβα υποδηλώνουν ότι η Fed αντιμετωπίζει ένα στενό μονοπάτι προς μια ήπια προσγείωση, καθώς στοχεύει να κλείσει το χάσμα θέσεων εργασίας-εργαζομένων και να επαναφέρει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2%» υπογράμμισε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Matthew Luzzetti της Deutsche Bank έγινε ο πρώτος οικονομολόγος από μεγάλη εταιρεία της Wall Street που προέβλεψε ύφεση στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή