Σε πτωτικό τέμπο επανέρχονται από τις αργίες του Πάσχα των Καθολικών οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας  να αφομοιώσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 1,1%, με τον κλάδο των ταξιδίων να καταγράφει πτώση 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 7.590 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,97% στις 14.026 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,98% στις 6.525 μονάδες.

Η κατάσταση στην Ουκρανία

Οι αγορές παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Ουκρανία αφού ο στρατός της χώρας δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη επιθετική κίνηση στην περιοχή Donbas στην ανατολική Ουκρανία, με συνεχείς επιθέσεις στις επιχειρησιακές περιοχές Slobozhansky και Donetsk στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.

Καθώς η σύγκρουση δεν δείχνει σημάδια λήξης, η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2022 κατά σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα, από 4,1% σε 3,2%, επικαλούμενη την πίεση που άσκησε στην παγκόσμια οικονομία η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μετά την ανάπαυλα των πασχαλινών αργιών, οι αγορές θα αναμένουν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης την Πέμπτη, όπου και θα φανεί εάν ο δείκτης θα ακολουθήσει την πορεία του αμερικανικού, ο οποίος πρόσφατα έδειξε σημάδια κορύφωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες