Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα η Wall Street, αντιδρώντας μετά από δύο εβδομάδες πιέσεων, καθώς βρήκε σημαντικές στηρίξεις στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα οποία δίνουν μια καλύτερη εικόνα για το πως διαχειρίστηκαν οι εταιρείες τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,46% στις 34.912 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,61% στις 4.462 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,15% στις 13.619 μονάδες.

Ακόμη και με αυτήν την καθόλα θετική συνεδρίαση, τόσο το επενδυτικό κλίμα όσο και η πλειονότητα των θέσεων είναι bearish, για τους περισσότερους αναλυτές. Ο πληθωρισμός και τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αποτελούν τη βασική συζήτηση στις αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τη ροή των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων προκειμένου να δουν ποιες ήταν οι εταιρίες που αντιμετώπισαν τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και τη μείωση στην καταναλωτική ζήτηση.

«Τα περιθώρια κέρδους αναμένεται να παραμείνουν υψηλά. Ωστόσο, ο πληθωρισμός αναμένεται να μειώσει τα περιθώρια από τα υψηλά όλων των εποχών που παρατηρήθηκαν το 2021. Μόνο οι τομείς της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αντικατοπτρίζουν μια ανοδική πορεία στις προσδοκίες για την αύξηση του ετήσιου περιθωρίου μέχρι σήμερα», εξήγησε ο Keith Lerner, co-CIO της Truist Advisory Services.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο, καθώς τα επιτόκια κινήθηκαν υψηλότερα και οι περιφερειακές και μεσαίες τράπεζες ανέφεραν κέρδη το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η Citizens Financial, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με το πρώτο τρίμηνο της, έκανε άλμα άνω του 7%. Η JPMorgan ενισχύθηκε περισσότερο από 2%.

Η Johnson & Johnson κέρδισε 3%, με τα κέρδη ανά μετοχή του πρώτου τριμήνου να ξεπερνούν τις προσδοκίες της. Ωστόσο, τα έσοδα κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ η φαρμακευτική εταιρεία μείωσε επίσης την καθοδήγηση για τα κέρδη της για το 2022.

Στο μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς σήμερα αυξήθηκε στο 2,93%. Οι προσδοκίες για τις αυξήσεις του επιτοκίου της Fed έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, αν και η κεντρική τράπεζα είπε ότι θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα για πως θα αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street