Κατά 1,45 εκατ. βαρέλια χαμηλότερα από τα καθορισμένα επίπεδα παραγωγής κινήθηκε η παραγωγή των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+, καθώς η ρωσική παραγωγή πετρελαίου έχει αρχίσει να επηρεάζεται από τις διογκούμενες δυτικές κυρώσεις. Την διαπίστωση αυτή περιλαμβάνει έκθεση του καρτέλ που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Στη μηνιαία έκθεση του ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) είχε υποστηρίξει πως οι απώλειες στη ρωσική παραγωγή πετρελαίου εκτιμάται πως θα διευρυνθούν στα 1,5 εκατ. βαρέλια τον Απρίλιο και θα διπλασιαστούν στα 3 εκατ. βαρέλια τον Μάιο, καθώς οι διεθνείς αγοραστές γυρίζουν την πλάτη τους στο ρωσικό αργό, λόγω της κατακραυγής για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και των κυρώσεων της Δύσης.

Η έκθεση του ΟΠΕΚ+ ουσιαστικά επιβεβαιώνει την συρρίκνωση της ρωσικής παραγωγής, που κινήθηκε κατά 300.000 βαρέλια κάτω από τον στόχο το Μάρτιο, ήτοι στα 10,018 εκατ. βαρέλια. Στοιχείο που προφανώς επηρεάζει και το σύνολο της παραγωγής του καρτέλ.

Θυμίζουμε πως οι πετρελαϊκές χώρες, παρά τις δυτικές πιέσεις, προχωρούν σε σταδιακές μετριοπαθείς αυξήσεις της παραγωγής με αποτέλεσμα να μην ανακόπτεται το ράλι των τιμών. Για το Μάιο, το καρτέλ αποφάσισε νέα μικρή μηνιαία αύξηση κατά 432.000 βαρέλια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή