
Οι εισαγωγές ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 στα νοσοκομεία ήταν διπλάσιες εκείνων που είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, κατά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που πυροδότησε η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Για κάθε 100.000 ανεμβολίαστα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, το 19,1% χρειάστηκε να νοσηλευτεί εξαιτίας της Covid-19 στο διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου, έναντι του 9,2% των εμβολιασμένων που νοσηλεύτηκαν για τον ίδιο λόγο, υπογραμμίζουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 400 εισαγωγές παιδιών στα νοσοκομεία σε 14 αμερικανικές πολιτείες, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των 397 παιδιών που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 όταν κυριαρχούσε η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, το 87% δεν είχε εμβολιαστεί, το 1/3 δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ το 19% εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, η οποία εκτόξευσε τις μολύνσεις κορωνοϊού σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, οδήγησε σε αύξηση των νοσηλειών ανηλίκων με Covid-19, προκαλώντας ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο της νόσου στα ανεμβολίαστα παιδιά.
Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ενέκριναν τον περασμένο Οκτώβριο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, πριν από την έξαρση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Μόλις το 28% των παιδιών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας -περίπου 8 εκατομμύρια – έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κορύφωση των εισαγωγών παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στα νοσοκομεία ήταν υψηλότερη κατά τη διάρκεια του κύματος της Όμικρον από ό,τι όταν η Δέλτα ήταν η κυρίαρχη παραλλαγή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

24ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ στις 28 Μαρτίου
Για έλλειψη σχεδόν 850 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων μιλούν τα σωματεία

Εφιαλτικές προβλέψεις: Μόλις 1 με 1,4 εκατ. παιδιά το 2050 στην Ελλάδα
Τι δείχνουν έρευνες για τη μείωση του πληθυσμού των νέων και τις μεταναστευτικές ροές - Πώς θα λειτουργεί το Κέντρο για τους Πληθυσμούς

Αναταραχή στη Γαλλία – Βαρύ το τίμημα του συνταξιοδοτικού
Οι διαδηλώσεις στην Γαλλία πλέον έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο με μοναδικό αίτημα την κατάργηση του νέου συνταξιοδοτικού.

Ο απεργιακός αναβρασμός στη Γαλλία, «πάγωσε» την επίσκεψη του Κάρολου
Η επίσκεψη του Βρετανού βασιλιά ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή

Πέθανε ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου
Ο Γιώργος Συγγελίδης υπήρξε ένας δαιμόνιος και άοκνος επιχειρηματίας

Η «λαϊκή οργή» στη Γαλλία απειλεί την επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου
Η Γαλλία δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί τον βρετανό μονάρχη παρά τις διαδηλώσεις

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων στα Τέμπη
Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Αλμυρό» το κόστος ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης - Τι ισχύει για τους κατόχους του παλιού «τρίπτυχου»
Υπάρχουν οδηγοί που θα πρέπει να το αλλάξουν δύο και τρεις φορές

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα φθηνά στεγαστικά σε νέους – Αναλυτικά η διαδικασία
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των δανείων

Ενταση Κίνας - ΗΠΑ για το αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Νότια Σινική Θάλασσα
Αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούν καθημερινά στη Νότια Σινική Θάλασσα