Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα μια υποτιθέμενη υποκλοπή επικοινωνιών ενός διοικητή ρωσικής χερσαίας μονάδας, ο οποίος δήλωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη σχεδιάζουν να «ισοπεδώσουν τα πάντα» γύρω από το Azovstal, το εργοστάσιο χάλυβα που αποτελεί το τελευταίο οχυρό των Ουκρανών υπερασπιστών στη Μαριούπολη.

Η ηχογράφηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη φέρεται να περιλαμβάνει τη φωνή του αρχηγού μιας ρωσικής διμοιρίας τέσσερα χιλιόμετρα (ή περίπου 2,5 μίλια) από το Azovstal.

Η φωνή του άνδρα λέει: «Περιμένουμε «εκπλήξεις» από τη Ρωσία εδώ».

«Τι είδους εκπλήξεις;» απαντά μια γυναικεία φωνή.

«Τριών τόνων, από τον ουρανό», απαντά ο άνδρας, προσθέτοντας ότι η εντολή που έλαβε έλεγε «να ισοπεδώσουμε τα πάντα στο έδαφος».

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά το τελευταίο οχυρό στη Μαριούπολη – Πυραυλικές επιθέσεις στο Ντονμπάς

Η ασφάλεια των ρωσικών επικοινωνιών στην Ουκρανία

Το CNN που δημοσιεύει τη συνομιλία ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να εξακριβώσει τη γνησιότητα της ηχογράφησης. Η SBU έχει δώσει στο παρελθόν στη δημοσιότητα ήχο από υποκλαπείσα  επικοινωνία όπου Ρώσοι στρατιώτες συζητούν για τη δολοφονία και το βιασμό αμάχων, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς για εγκλήματα πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας έχει επίσης υποκλέψει ραδιοφωνικές επικοινωνίες όπου Ρώσοι στρατιώτες μιλούσαν για πυροβολισμούς στρατιωτών και αμάχων στην Ουκρανία. Στρατιωτικοί παρατηρητές έχουν επίσης παρατηρήσει μια τάση των ρωσικών στρατευμάτων να χρησιμοποιούν μη ασφαλείς επικοινωνίες στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNN για σχολιασμό του δημοσιεύματος.

«Όλοι έφυγαν»

«Όλοι έφυγαν», λέει η φωνή στην ηχογράφηση. «Όλοι όσοι ήθελαν, όλοι έφυγαν. Το μόνο που έμεινε είναι οι πατριώτες και οι πολύ έξυπνοι».

Περιγράφοντας τον επικείμενο αεροπορικό βομβαρδισμό στο Azovstal, ο άνδρας προσθέτει: «Ήρθε ένας αντισυνταγματάρχης και είπε: «Θα νιώσετε το αποτέλεσμα μόνοι σας».

Ο άνδρας στην ηχογράφηση αναφέρεται επίσης σε μια άλλη ουκρανική πόλη στην περιοχή του Λουγκάνσκ, το Λισιτσάνσκ, λέγοντας ότι «εξαφανίζεται από προσώπου γης. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης