Στη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023 ή του 2024, για πρώτη φορά μετά τη χρεοκοπία της χώρας το 2010, στοχεύει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Χρήστος Μεγάλου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου του ομίλου για την περίοδο 2022 – 2025, σημείωσε ότι η αύξηση της κερδοφορίας μέσω οργανικών επιδόσεων θα επιτρέψει την επιστροφή του δείκτη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων σε διψήφια επίπεδα.

Ταυτόχρονα, παρά την πλήρη εφαρμογή των προτύπων IFRS από την 1/1/2023, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας θα διατηρηθούν στα επίπεδα του 16% έως το 2024, κάτι που αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις του επόπτη (SSM) για να δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή κεφαλαίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μεγάλου, το πλάνο προβλέπει τη διανομή του 35% των κερδών της τράπεζας στους μετόχους από το 2025.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας θα προέλθει από την αύξηση των εσόδων από τόκους, προμήθειες και λοιπά έσοδα, κυρίως από το real estate, καθώς και τη μείωση του κόστους για τον πιστωτικό κίνδυνο και των λειτουργικών δαπανών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις