H Ρωσία αναμένεται να προχωρήσει κανονικά αναφορικά με την ατζέντα της για το κλίμα, παρόλο που οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω των διεθνών κυρώσεων για την Ουκρανία.

Ο απεσταλμένος του Κρεμλίνου για το κλίμα Ρουσλάν Εντελγκερίγιεφ είπε σε συνέδριο στη Μόσχα ότι πιστεύει ότι οι δυτικές εταιρείες θα επιστρέψουν τελικά και θα επενδύσουν σε έργα που σχετίζονται με το κλίμα.

Διαβάστε επίσης – Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία «παγώνει» τις έρευνες για την κλιματική αλλαγή

Η Ρωσία έχει εκπληρώσει με συνέπεια τις δεσμεύσεις της για το κλίμα και «στην παρούσα κατάσταση θα ήταν αδικαιολόγητη προσέγγιση εάν παραιτηθούμε από αυτές τις υποχρεώσεις», υπογράμμισε.

Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο και ο δεύτερος εξαγωγέας πετρελαίου, προσχώρησε στο σύμφωνο του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή το 2019, το οποίο δεσμεύει τις χώρες να θέτουν στόχους κάθε πέντε χρόνια για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες με τις υψηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο μαζί με την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία. Έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2060, μια διαδικασία στην οποία τα δάση, η υδροηλεκτρική και η πυρηνική ενέργεια πρόκειται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.