Το λουκέτο στη Σαγκάη συνεχίζεται με τις πληροφορίες να υποδηλώνουν έναν ακόμη μήνα περιορισμών. Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού έχουν οδηγήσει μεγάλα ναυπηγεία σε lockdown. Οι κινεζικές αρχές διέταξαν τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding, Jiangnan Shipyard και Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding να σταματήσουν τις εργασίες τους από τα τέλη Μαρτίου και πολλοί πλοιοκτήτες έχουν προειδοποιηθεί ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων, αναφέρει ο ναυλομεσιτικός οίκος Xclusiv.

Ακυρώσεις

Παράλληλα οι ακυρώσεις προσεγγίσεων πλοίων στο λιμάνι  της Σαγκάης αναμένεται να αυξηθούν  εάν το lockdown της πόλης παραμείνει σε ισχύ. Οι ναυτιλιακές εταιρείες  δεν έχουν ακόμη παραλείψει το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το οποίο ως επί το πλείστον παραμένει σε μεγάλο βαθμό λειτουργικό, σύμφωνα με το Sea-Intelligence. Αυτό οφείλεται στο ότι τα πλοία μπορούν ακόμα να φορτώσουν και να  ξεφορτώσουν  φορτίο στο λιμάνι.  Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει επ’ αόριστόν.

Ήδη ορισμένες ναυτιλιακές συμπεριλαμβανομένων των Mediterranean Shipping Co και  Maersk, των δύο μεγαλύτερων στον κόσμο, έχουν ήδη σταματήσει τις κρατήσεις εμπορευματοκιβωτίων και επικίνδυνων φορτίων στη Σαγκάη.

Πάντως τοπικοί αξιωματούχοι επιδιώκουν τώρα να αποκαταστήσουν τις παραγωγικές δραστηριότητες, με την τοπική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Tradewinds,  να δημοσιεύει το Σαββατοκύριακο μια λευκή λίστα με περισσότερες από 600 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών  SAIC Motor και Tesla, που ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης