Με τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες έξι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 3η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, όντας ακόμα σε ένα εύρος τιμών που ταλαιπωρείται επί σειρά πολλών μηνών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παρέμεινε σε τροχιά για τον μακροπρόθεσμο στόχο των 1.040 μονάδων, καθώς ακολουθεί τον πλαγιοανοδικό του σχηματισμό εδώ και σχεδόν 6 χρόνια.

Ο βασικότερος παράγοντας που αυξάνει τις πιθανότητες υπέρ της ανοδικής συνέχισης είναι η εξαιρετική ανθεκτικότητα του ΧΑ σε σχέση με όλα τα μεγάλα Χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς ενδεικτικά ο ΓΔ καταγράφει κέρδη 2,87% από 1/1, (όντας ο μοναδικός σε θετικό έδαφος) σε σύγκριση με τους DAX40 που χάνει 10,84% και τον S&P500 που χάνει 7,84%.

Σε κοντινό πλάνο και με στήριξη τις 905 μονάδες, ο Δείκτης “βλέπει” τις 955, πάντα σε συνάρτηση με τις εξελίξεις από τα δύο σημαντικότερα μέτωπα, αυτό της Ουκρανίας και αυτό της νομισματικής πολιτικής της Fed. Το επερχόμενο νέο μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ασία δείχνει να προσθέτει ανησυχίες στους επενδυτές, ώστε να εικάζουμε πως το κλίμα διστακτικότητας θα παραμείνει, άρα και η αδυναμία κατευθυντικότητας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι και αυτήν την εβδομάδα αναμένουμε χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης λόγω του εορταστικού χαρακτήρα των ημερών, με την εβδομάδα να έρχεται με 4 συνεδριάσεις λόγω αργίας Μ. Παρασκευής και “ημιαργίας” λόγω Μ. Πέμπτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News