Ξενοδοχείο στο metaverse ανακοίνωσε ότι θα «ανεγείρει» η εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων CitizenM· το ξενοδοχείο, το οποίο θα εγκατασταθεί στο βιντεοπαιχνίδι The Sandbox, μελλοντικά θα γίνει ξενοδοχείο στον πραγματικό κόσμο.

Τις επόμενες εβδομάδες, η CitizenM θα αποκτήσει ένα «LAND site» μέσα στο The Sandbox. Από τη στιγμή που αγοράσει την «έκταση», σχεδιάζει να οικοδομήσει εκεί ένα εικονικό ξενοδοχείο, όπου άβαταρ θα μπορούν «να εργάζονται, να κοιμούνται και να παίζουν», όπως ενημέρωσε η CitizenM.

View this post on Instagram

A post shared by citizenM Hotels (@citizenm)

Χρηματοδότηση με NFT

Η ανέγερση του ξενοδοχείου θα χρηματοδοτηθεί μέσω πωλήσεων 2.000 NFT τα οποία είναι συνδεδεμένα με «έπαθλα», εξαγοράσιμα σε όλα τα ξενοδοχεία της εταιρείας στον πραγματικό κόσμο, όπως εκπτώσεις ή δωρεάν ποτό. Τα NFT θα πωληθούν στην ίδια τιμή. Ο κάθε αγοραστής θα καταταγεί τυχαία σε ένα από τρία επίπεδα: 1.500 στο επίπεδο «regular» πολιτών της εικονικής δομής, 450 στο επίπεδο «regular» πολίτες και 50 στο επίπεδο «legendary» πολίτες. Τα ανώτερα επίπεδα συνοδεύονται από καλύτερες αμοιβές και η σπανιότητά τους έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την αξία του NFT.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε η πρώτη ξενοδοχειακή εταιρεία που θα χτίσει στο metaverse» δήλωσε ο CMO της CitizenM, Robin Chandha. «Ως φίρμα που πάντα ωθούσε τα όρια και αμφισβητούσε τα παραδοσιακά μοντέλα, αυτό το νέο εγχείρημα στο The Sandobox όχι μόνον ταιριάζει με τη στρατηγική της εταιρείας μας αλλά και με τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει έναντι της κοινότητας των δημιουργών και των πελατών μας, τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στον πραγματικό κόσμο».

Μετά την ανέγερση του εικονικού ξενοδοχείου, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με ανερχόμενους καλλιτέχνες για τη δημιουργία NFT που θα εκτεθούν στους τοίχους του και τα οποία θα μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες. Τα έσοδα, καθώς και η ενσωμάτωση μιας DAO – μιας αποκεντρωμένης κοινότητας της οποίας ιδιοκτήτες θα είναι τα μέλη της –, θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου στον φυσικό κόσμο. Και η ψήφος όσων αγόρασαν τα NFT θα καθορίσει την τοποθεσία ανέγερσης του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή