
Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge 2022» διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2022, από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Απριλίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μια σειρά παρουσιάσεων ακαδημαϊκών εργασιών και συζητήσεων για διαφορετικές πτυχές των διαπραγματεύσεων.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώνεται ένα ανοιχτό για το κοινό workshop Διαπραγματεύσεων και η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Ελλάδα και Διαπραγματεύσεις στην περίοδο των Μνημονίων» (The Greek Bailout Negotiations) την Πέμπτη 28 Απριλίου στις 18:15, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»).
Στη δημόσια συζήτηση θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ Πάνος Τσακλόγλου, ο Καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ και Πρόεδρος της Τράπεζας Eurobank Γεώργιος Ζανιάς, ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο ΟΠΑ, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γεώργιος Παγουλάτος και ο Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Κύριος Ερευνητής στο John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard Γεώργιος Χουλιαράκης.

Ο διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge 2022» περιλαμβάνει τρεις διαδικτυακούς γύρους προκριματικών, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά μέσα στον Μάρτιο με τη συμμετοχή 50 ομάδων και 150 φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια Οικονομικής Επιστήμης, Νομικής Επιστήμης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, από όλο τον κόσμο.
Οι δέκα καλύτερες ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο, θα διαγωνιστούν στην Αθήνα στις 29 και 30 Απριλίου 2022. Ανάμεσά τους, φοιτητές από τα Πανεπιστήμια: UC Berkeley Law, McGill University, American University Washington College of Law, William & Mary Law School, UiT The Arctic University of Norway, University of Twente, HHL – Leipzig Graduate School of Management, Charles University, Nalsar University of Law, και δύο ομάδες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: https://bit.ly/3O4mygg
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου
Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, ot.gr.
*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε κλειστούς χώρους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.dept.aueb.gr/intneg https://students.thenegotiationchallenge.org/tnc-2022/
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Π.Μ.Σ. στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις: Τηλ. 210 8203-642, -697 | E-mail: intneg@aueb.gr


Latest News

Δασμοί και αβεβαιότητα φέρνουν ύφεση – Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Όταν οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν τι να περιμένουν από το διεθνές περιβάλλον, είναι λιγότερο πιθανό να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις ή να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας

Πώς η λογιστική θα κάνει πιο «πλούσιους» τους φορείς γενικής κυβέρνησης από 1/1/2026;
To 2025 θεωρείται περίοδος προετοιμασίας, ή αλλιώς προπαρασκευαστική περίοδος

ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο
Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, μιλώντας στο πλαίσιο του ΟΤ Delphi Economic Forum X, δήλωσε ότι «το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια και το Τζονς Χόπκινς είναι ήδη παρόντα στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών»

Γ. Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος

Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2025 και 2026 - Νέες προβλέψεις από 25 οίκους
Για το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι προβλέψεις της Focus Economics κάνουν λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης