Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε μία προσπάθεια να εκδηλώσουν την αντίδραση που χρειάζονται οι αγορές μετά από την πολυήμερη πίεση και τις τελευταίες εκτιμήσεις για το πλήγμα που έχουν δεχτεί οι οικονομίες από τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 7.606 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,54% στις 14.229 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,66% στις 6.578 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Credit Suisse υποχωρούν 2,5% μετά την ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας ότι αναμένει ότι θα αναθεωρήσει καθοδικά τα κέρδη πρώτου τριμήνου μετά την ενσωμάτωση των νέων νομικών διατάξεων.

Βέβαια, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να επικεντρώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η σύγκρουση έχει εισέλθει σε δεύτερη φάση κατά την οποία έχουν ξεκινήσει σκληρές μάχες στα ανατολικά της χώρας. Οι επενδυτές “χωνεύουν” επίσης τις τελευταίες παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στα μάκρο της ημέρας, άλμα 30,9% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, αντανακλώντας τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν έξι διαδοχικούς μήνες σημαντικών αυξήσεων, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών της ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές