Με τον τόνο να δίδεται από χτες στους τίτλους που συνδέονται με τις προσδοκίες για την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, το ελληνικό χρηματιστήριο επιχειρεί στην κοντινή στήριξη των 930 μονάδων σήμερα, με αυξημένο μάλιστα τζίρο.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,51% στις 931,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος έχει εκτιναχθεί στα 85 εκατ. ευρώ, λόγω του πακέτου στον Μυτιληναίο.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, διακινήθηκε πακέτο 4,5 εκατ. μετοχών του Μυτιληναίου. Το πακέτο άλλαξε χέρα στα 17 ευρώ και ήταν αξίας 76,5 εκατ. ευρώ, ενώ αντιστοιχεί στο 3,1% του συνόλου των μετοχών. Έτσι, η μετοχή του Μυτιληναίου, όπως και άλλων τίτλων που υπεραποδίδουν από χτες, βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των προσδοκιών για πιθανές αποφάσεις του οίκου MSCI.

Πάντως σήμερα βοηθά την αγορά και το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν για την αντίδραση μετά από πολλές ημέρες πίεσης. Εάν το κλίμα συντηρηθεί, τότε το ΧΑ θα δει με μεγαλύτερες προσδοκίες την αποφασιστική διάσπαση των 930 μονάδων, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, βάζοντας πλώρη για τον επόμενο στόχο, τις 940 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank, η Εθνική, η Quest και η ΔΕΗ ξεχωρίζουν με κέρδη άνω του 1%, ενώ θετικά κινούνται οι Eurobank, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Titan, Motor Oil, Coca Cola, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Aegean, ΟΤΕ, Λάμδα και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών