Ένας τηλεοπτικός σταθμός που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Ταϊβάν ζήτησε συγγνώμη και προέτρεψε τον κόσμο να μην πανικοβληθεί την Τετάρτη, αφού ανέφερε κατά λάθος μια κινεζική επίθεση στην Ταϊπέι, εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών εντάσεων με το Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης ειδήσεων το πρωί της Τετάρτης, ο σταθμός CTS πρόβαλε από λάθος έκτακτες ειδοποιήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης σχετικά με στρατιωτικά πλοία και κρίσιμες υποδομές κοντά στην Ταϊπέι που χτυπήθηκαν από κινεζικούς πυραύλους, «σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ».

Οι ειδοποιήσεις περιλάμβαναν μηνύματα όπως «μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος», πυρπόληση μεγάλου σιδηροδρομικού σταθμού στην Ταϊπέι από «Κινέζους πράκτορες» και «ο πρόεδρος της Ταϊβάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Πολίτες, παρακαλώ μην πανικοβάλλεστε. Διευκρινίζουμε τις πληροφορίες και ζητάμε συγγνώμη», δήλωσε παρουσιαστής στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου στις 10 π.μ. τοπική ώρα.

Προορίζονταν για άσκηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Το κανάλι διευκρίνισε ότι οι ειδοποιήσεις προορίζονταν για άσκηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Νέα Ταϊπέι την Τρίτη, αλλά εμφανίστηκαν κατά λάθος το πρωί της Τετάρτης λόγω τεχνικού σφάλματος.

Η Ταϊβάν έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού της από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, υπό τον φόβο μήπως η Κίνα προβεί σε παρόμοια ενέργεια, αν και η ταϊβανέζικη κυβέρνηση δεν έχει αναφέρει σημάδια ότι επίκειται επίθεση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχει προκαλέσει συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις στην Ταϊβάν και τρόπους ενίσχυσης της ετοιμότητας, όπως μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση των εφέδρων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο στρατός της Ταϊβάν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ένα εγχειρίδιο για την πολιτική άμυνα, δίνοντας στους πολίτες οδηγίες για την επιβίωση σε σενάριο πολέμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης