Με τη συμβολικής σημασίας ανακοίνωση της εταιρείας ότι έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά μετά από 10 συναπτά έτη, οι επενδυτές τιμώρησαν τη μετοχή της Netflix (NASDAQ:NFLX) με ένα μεγαλοπρεπές -25,73% στο after market.

Και μάλιστα, η συνδυασμένη αφήγηση των κατώτερων των αναμενομένων εσόδων της και των προβλέψεων για χειρότερο επόμενο τρίμηνο λόγω της προαναφερθείσας απώλειας συνδρομητών, οδήγησε σε άτακτες ρευστοποιήσεις με κλειστή τη Wall Street.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση η κραταιά πτωτική τάση, με τη μετοχή αφενός να διατηρεί το σήμα πώλησης από τα 620 δολάρια, αφετέρου να έχει πλέον εισέλθει σε ζώνη υπερπώλησης, με σοβαρή αντίσταση εν είδει επιβεβαίωσης τα 310-314 δολάρια και έξοδο από θέσεις short πάνω από 401 σε κλείσιμο ημέρας.

Ωστόσο, η χθεσινή συμπεριφορά έχει δύο κρυφές αναγνώσεις: πρώτον, οι επενδυτές απέστρεψαν την προσοχή τους από τη μετοχή πολύ νωρίτερα, αρχικά τον Ιανουάριο με εγκατάλειψη θέσεων και ύστερα με αφορμή τον πόλεμο.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται από την προαναφερθείσα πτωτική τάση που προϊδέασε για την κατάσταση τη σήμερον.

Δεύτερον, η προβληματική της “απώλειας” συνδρομητών έχει δικαιολογητική βάση σε εξωτερικό γεγονός άσχετο με την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας, καθώς στέκει η παρατήρηση της εισόδου 500 χιλιάδων νέων συνδρομητών και εξόδου 700 χιλιάδων παλαιών από την ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας.

Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή δείχνει να παλεύει με το μακροπρόθεσμο επίπεδο των 310-320 δολαρίων ως στήριξη, και θα περιμένουμε να δούμε το κλείσιμο της εβδομάδας, που μαζί με τους όγκους θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η μετοχή χάνει ήδη πάνω από το 50% της αξίας της σε μόλις λίγους μήνες και αφορά σε μία από τις πολύ υποτιμημένες -πλέον- στο ταμπλό του Nasdaq, με την εταιρεία στο 57,55% περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας, 16,57% απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου και 64,45% λόγο χρέους προς ενεργητικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News