Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς ο βρετανικός FTSE 100 εξακολουθεί να αυτονομείται από το ευρωπαϊκό κλίμα και να ακολουθεί τη δική του πορεία, με τα εταιρικά αποτελέσματα να είναι ο κύριος οδηγός των κινήσεων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,1%, με τους περισσότερους υποδείκτες να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.618 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,42% στις 14.422 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,82% στις 6.679 μονάδες.

Η εστίαση της αγοράς σήμερα είναι στη μετοχή της Nestle, η οποία σημειώνει κέρδη 2,2%, αφού ο όμιλος τροφίμων επιβεβαίωσε τους στόχους του για το περιθώριο κέρδους και την αύξηση των πωλήσεων το 2022.

Βέβαια, ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, με το επίκεντρο να έχει μεταφερθεί στην περιοχή Donbas στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία έθεσε νέο τελεσίγραφο για παράδοση στην πόλη της Μαριούπολης, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.

Σε πολιτικό επίπεδο το ενδιαφέρον σαφώς μονοπωλούν οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων, Εμ. Μακρόν και Μ. Λε Πεν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Μακρόν θα ανανεώσει την προεδρική του θητεία, εξασφαλίζοντας ένα ποσοστό κοντά στο 55%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές