Με πολύ καλή συναλλακτική δραστηριότητα 101 εκατ. ευρώ και με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές τις μετοχές των ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,81% στις 926,41 μονάδες, παραμένοντας θετικός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επαναπροσεγγίστηκαν τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας εντός της υπεραγορασμένης του περιοχής, με τις 955 μονάδες να παραμένουν ανοιχτός στόχος. Η κοντινή στήριξη σε αυτήν την προσπάθεια φαίνεται στις 919 μονάδες, ένα σημείο που απέδειξε την αξία του και ενδοσυνεδριακά όπου και αναχαιτίστηκαν οι όποιες ρευστοποιήσεις.

Τον κύριο λόγο χθες είχε η μετοχή του ΜΥΤΙΛ (+5,90%), που κατάφερε να κερδίσει τα υψηλά επίπεδα του μακρινού και εμβληματικού 2007, υπενθυμίζοντας ότι ο ΓΔ ευρίσκετο τότε πάνω από τις 5.000 μονάδες, αποτυπώνοντας επακριβώς και την ετεροβαρή στάθμιση υπέρ του κατεστραμμένου τραπεζικού συστήματος. Έτσι, αποδεικνύεται πως η επιλογή των τίτλων έχει βαρύνουσα σημασία, τόσο από πλευράς χρηματοοικονομικών, όσο και από πλευράς διοίκησης, με τον μεγαλομέτοχο να ενσωματώνει ορθά τη ΜΕΤΚΑ λίγα χρόνια πίσω.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η εξαιρετική ΤΕΝΕΡΓ (+5,46%), που είδε για πολλοστή φορά νέα ιστορικά υψηλά, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει πολύ δρόμο μπροστά της λόγω του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, ενώ παράλληλα έχουν εισέλθει πρόσφατα στο μετοχολόγιο πολύ ισχυρά ονόματα.

Και παράλληλα με τις ποσοστιαίες αποδόσεις των δύο αυτών μετοχών και την επίτευξη ιστορικών ρεκόρ, τα παραπάνω δένονται με τους υψηλούς ημερήσιους όγκους των 27,15 και 5,18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, κάτι που ενδυναμώνει την πεποίθηση ότι ..μόνο τυχαία δεν επετεύχθησαν αυτά.

Κι όλα αυτά, με τις ευρωαγορες να παραπαίουν για άλλη μια συνεδρίαση, και τον Eurostoxx 50 να γράφει απώλειες -1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News