Υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου στο 2,5% μέχρι το τέλος του 2022 είναι η πρόεδρος της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, επισημαίνοντας ότι ανάλογα με το πως θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός και η αγορά εργασίας, η Fed θα μπορούσε να το αυξήσει περισσότερο.

Η στήριξη που δείχνει στην γερακίσια στροφή της Federal Reserve βοήθησε τις τελευταίες εβδομάδες να παγιωθούν οι προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει στις επόμενες συναντήσεις σε μεγαλύτερη από την συνηθισμένη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης του βασικού επιτοκίου.  

«Θα είναι 50 μονάδες, θα είναι 25, θα είναι 75; Αυτό θα συζητήσω με τους συναδέλφους μου, αλλά το δικό μου σημείο εκκίνησης είναι το εξής: δεν θέλουμε να πάμε τόσο γρήγορα ή τόσο απότομα ώστε να εκπλήξουμε τους Αμερικανούς, που ήδη αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων40 ετών» είπε η Ντάλι στο Yahoo Finance.

«Παρακολουθώ φέτος για να δω πόσο περιορίζει την οικονομία η νομισματική πολιτική μας, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των αλυσίδων εφοδιασμού και τη δημοσιονομική εκτόξευση», όλα αυτά θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, είπε. Το αν τα επιτόκια θα χρειαστεί να ανέβουν περισσότερο και θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη είναι ανοιχτό ερώτημα, στο οποίο θα ήταν προώρο να απαντήσω χωρίς να έχω δεδομένα, κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...