Κοντά στα υψηλά 2μήνου έκλεισε ο Γενικός Δείκτης εχθές, στην 7η ανοδική συνεδρίαση στις τελευταίες 8. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε το ανοδικό κύμα των ημερών από το αγοραστικό σήμα των 910 μονάδων, επιβεβαιώνοντας μάλιστα και την αξία του τεχνικού σκέλους. Και με νέα στήριξη τις 927, ο Δείκτης κινείται με φόρα προς τις 955, όπου και θα αξιολογηθεί κατά πόσο υπάρχουν καύσιμα για επίτευξη νέων -προ πολέμου- υψηλών επιπέδων.

Ο πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον συνήθη ύποπτο τραπεζικό κλάδο (ΔΤΡ +4,90%), ο οποίος ξαναχτύπησε με μια εξαιρετικά μεστή συμπεριφορά στο ταμπλό, καθώς δεν έπεφτε ..καρφίτσα πώλησης που δεν απορροφήθηκε από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, και ειδικά στις μετοχές των ΑΛΦΑ (+7,12%), ΠΕΙΡ (+8,21%) και ΕΤΕ (+2,52%). Και παράλληλα με την επίτευξη νέων πολυετών υψηλών από την τελευταία και τους βαριούς όγκους της πρώτης, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των διεθνών οίκων για σημαντικά περιθώρια υπεραπόδοσης των ελληνικών τραπεζών, που όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ..μόλις ξεκίνησαν την κούρσα τους, βγαίνοντας με φόρα από έναν υπερδεκαετή κύκλο καθολικής κατάρρευσης.

Δίπλα στις τράπεζες στάθηκαν αξιοπρεπέστατα και άλλα δεικτοβαρή χαρτιά, με τη σημαντικότερη παρατήρηση στον ΜΥΤΙΛ (+1,76%), που αφενός συνέχισε σε ιστορικά υψηλά (!) προσπερνώντας και την κορυφή του 2007, αφετέρου έβγαλε ογκώδη τζίρο σε τέτοια κορυφή με την πώληση ιδίων ύψους 76,5 εκατ. ευρώ, που η εταιρεία είχε αγοράσει στα 11 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά τα λοιπά, ΟΠΑΠ (+1,70%) και ΤΕΝΕΡΓ(+1,34%), συνέχισαν απτόητες, ενώ η μετοχή της 3Ε (+4,01%) δείχνει να αναρρώνει από το ισχυρό χτύπημα της κατάρρευσης της εφοδιαστικής αλυσίδας στη Ρωσία, ώστε τελικά ο Δείκτης να τραβήξει δυνατά, υπεραποδίδοντας και πάλι έναντι όλων των λοιπών μεγάλων αγορών, καθώς ενδεικτικά ο DAΧ40 «έμεινε» στο 1,12% και ο S&P500 στο 0,20%.

Ο τζίρος των 185 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 85 σε πακέτα, κρίνεται άκρως ικανοποιητικός για να συνοδεύσει τη συμπαγή ανοδική εικόνα, ενώ και η διάχυση ήταν παρούσα, με 20 στις 25 της μεγάλης κεφ/σης να κλείνουν θετικές, επί συνόλω 75 έναντι 30 πτωτικών και 59 αμετάβλητων.

Υπενθυμίζουμε κλείνοντας ότι σήμερα είναι η τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας λόγω της παραδοσιακής αργίας της Μ. Παρασκευής, ενώ και η κανονική διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει την Τρίτη του Πάσχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News