Η μέση αμοιβή για τους κορυφαίους CEOs των ΗΠΑ αυξήθηκε 31% πέρυσι στα 20 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, καθώς οι εταιρείες πλημμύρισαν τους επικεφαλής με πριμ μετοχών και μπόνους μετρητών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Equilar, τα διευθυντικά στελέχη που έλαβαν μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις περιλαμβάνουν τους ηγέτες του τεχνολογικού γίγαντα Apple και του κατασκευαστή ημιαγωγών Broadcom Inc.

Η μελέτη καλύπτει τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ. Η ίδια μελέτη πριν από έναν χρόνο διαπίστωσε ότι η μέση αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου ήταν 15,5 εκατομμύρια δολάρια, 2% χαμηλότερη από το 2020.

Οι τάσεις ώθησαν επίσης την αναλογία της αμοιβής των Διευθύνων Σύμβουλων προς την αμοιβή των διάμεσων εργαζομένων των εταιρειών σε 254:1 από 238:1 πριν από ένα χρόνο, αναφέρει η μελέτη της Equilar.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook, έλαβε 98,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, από 14,8 εκατομμύρια δολάρια το 2020, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού χρηματικού πριμ.

Στην εταιρεία κατασκευής chip Broadcom, ο Διευθύνων Σύμβουλος Hock Tan έλαβε 60,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, από 3,7 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»
Διεθνή |

«Το διεθνές εμπόριο όπλων παραμένει λιγότερο ρυθμισμένο από το εμπόριο μπανανών»

Ο Ρώσος φωτορεπόρτερ Nikita Teryoshin παρακολούθησε, για χρόνια, εκθέσεις όπλων σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα φωτογραφικό βιβλίο. Η έκδοσή του προσφέρει μια ματιά στην ενοχλητικά πραγματική, επαίσχυντη και ευημερούσα επιχείρηση του πολέμου.