Ουκρανία, αλλά και ο κίνδυνος από τις πολιτικές περιορισμού της εξάπλωσης της Covid από την Κίνα, οδηγούν σε ισχυρές απώλειες τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βλέπουν τα προβλήματα από τα σκληρά lockdown να βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 1,5%, με όλους τους υποδείκτες να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,80% στις 7.386 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,39% στις 13.946 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,22% στις 6.501 μονάδες.

Οι αγορές στην Ευρώπη χωνεύουν επίσης το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν κέρδισε άνετα την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν στις εκλογές της Κυριακής, εξασφαλίζοντας μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Γαλλίας.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στην Ουκρανία παραμένουν στο επίκεντρο, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα εισήλθε στον τρίτο μήνα. ύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν εκ νέου το εργοστάσιο Azovstal, όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατώτες της Μαριούπολης.

Η μεγάλη ανησυχία όμως είναι ότι η Κίνα αγωνίζεται να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του ιού Covid 19 παρά τα σκληρά lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της, τη Σαγκάη. Το Σαββατοκύριακο, το Πεκίνο, προειδοποίησε ότι ο ιός εξαπλώνεται συνεχώς για περίπου μια εβδομάδα, με τις αγορές να θεωρούν ότι πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες αυστηρών lockdown.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης