Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι αγορές της Κίνας, καθώς το φάσμα ενός ακόμη αυστηρού lockdown έχει επανέλθει, λόγω των κρουσμάτων Covid 19 και στο Πεκίνο. Ο Shenzhen υποχώρησε περίπου 5% ενώ το Shanghai Composite έχασε 4,26%.

«Δεν αποτελεί έκπληξη και είναι λογικό ότι η αγορά πρέπει να ανησυχεί για την πανδημία του Covid, επειδή αυτό σαφώς επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα. Επηρεάζει τις δυνατότητες κερδών σε πολλά μέρη της αγοράς», δήλωσε ο Timothy Moe, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην Goldman Sachs.

Η Κίνα αγωνίζεται να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του ιού παρά τα σκληρά lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της, τη Σαγκάη. Το Σαββατοκύριακο, η πρωτεύουσα Πεκίνο, προειδοποίησε ότι ο ιός εξαπλώνεται συνεχώς για περίπου μια εβδομάδα. «Γι’ αυτό η αγορά επικεντρώνεται βραχυπρόθεσμα πολύ στα ζητήματα του Covid», πρόσθεσε.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 3,34% ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 3,89%. Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας βίντεο Bilibili υποχώρησαν 4,3% στο Χονγκ Κονγκ και οι μετοχές της Alibaba που είναι επίσης εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ έχασαν 4,44%.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,9%, και ο Topix σημείωσε απώλειες 1,5%. Οι μετοχές της Nissan υποχώρησαν 5,05% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Renault ενδέχεται να πουλήσει μέρος του μεριδίου της στην ιαπωνική εταιρεία προκειμένου να επικεντρωθεί περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 1,67% και ο Kosdaq έχασε 2,52%. Οι μετοχές της Hyundai Motor σημείωσαν άνοδο 1,39% αφού η εταιρεία ανέφερε άνοδο 16,8% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές