Με απώλειες αρχίζουν και την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς αποτυπώνουν και αυτοί τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,78% στις 33.546 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,10% στις 4.224 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,62% στις 12.761 μονάδες.

Η δραματική αλλαγή στις προσδοκίες της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, με τη σύσφιξη της πολιτικής να επιταχύνεται, σε συνδυασμό με τους φόβους για την αντίδραση της Κίνας στην αύξηση των κρουσμάτων, ήταν οι βασικοί λόγοι για το αρνητικό σερί των αμερικανικών δεικτών των Απρίλιο. Ο Nasdaq Composite υποχωρεί περίπου 10% για τον μήνα, ενώ ο S&P 500 και ο Dow χάνουν κατά περίπου 6% και 3% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, περίπου 160 εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις Amazon, Apple, Alphabet, Meta Platforms και Microsoft. Επί της ουσίας, το ένα τρίτο του S&P 500 και το μισό του Dow Jones πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Coca-Cola σημειώνουν άνοδο περίπου 2% αφού η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Άνοδο 3% σημειώνουν και οι μετοχές του Twitter, το οποίο φέρεται να επανεξετάζει την προσφορά εξαγοράς του Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street