Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι κινεζικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την αντίδραση των αρχών στο νέο κύμα της Covid 19 εξακολουθούν, ενώ οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές αντέδρασαν ανοδικά.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,82%, ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 1,11%. Ο CSI 300 σημείωσε πτώση 0,39%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διαφοροποιήθηκε σημειώνοντας κέρδη 0,54%, καθώς βρήκε στηρίγματα από το +3% του Hang Seng Tech.

Στο επίκεντρο της αγοράς ήταν και η μετοχή της HSBC, η οποία έχασε 2,8%. Η HSBC ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της, τα οποία έδειξαν ότι τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 27% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναπαρήγαγε σχόλια στους Financial Times, ότι οι «διακυμάνσεις» στα χρηματιστήρια της χώρας προκλήθηκαν κυρίως από το επενδυτικό κλίμα. «Προς το παρόν, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της χώρας είναι υγιή, οι δυνατότητες για ενδογενή οικονομική ανάπτυξη είναι τεράστιες και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην πρόληψη και την εκτόνωση χρηματοοικονομικών κινδύνων», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, επαναλαμβάνοντας ότι θα αυξήσει τη στήριξη για την οικονομία, ειδικά για τις βιομηχανίες που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία.

Στις άλλες αγορές της Ασίας, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε 0,5%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,23%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,38%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές