Σε ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή πτώση κατά 4% που διεύρυνε τις απώλειες του 5% της προηγούμενης Παρασκευής, παίρνοντας ώθηση από τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που αποφάσισε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent διαμορφώνονταν στα 103,50 δολάρια, αυξημένα κατά 1,18 δολάρια ή 1,15% στις 7.48 ώρα Ελλάδος και τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού ανέβηκαν στα 99,41 δολάρια, αυξημένα κατά 87 σεντς ή 0,88% στις 448 GMT.

Και τα δύο συμβόλαια είχαν υποχωρήσει τη Δευτέρα, με το Brent να πέφτει έως και 7 δολάρια το βαρέλι και το WTI να πέφτει περίπου στα 6 δολάρια το βαρέλι.

Η μείωση του δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών από την κεντρική τράπεζα ανακούφισε τους επενδυτές, σχολίασε η εταιρεία αναλύσεων της αγοράς ενέργειας Vanda Insights.

Το πλήγμα από τα lockdown στην Κίνα ισοδυναμεί με περισσότερο από ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και τα μαζικά τεστ σε 12 περιοχές της χώρας τις επόμενες πέντε ημέρες θα είναι καθοριστικά για τις τιμές του αργού, εκτιμά ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA.

Ταυτόχρονα, πέντε αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Απριλίου.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά περίπου 500.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, υπολογίζεται ότι έχουν μειωθεί κατά 600.000 βαρέλια.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι ανησυχίες από την πλευρά της προσφοράς για τη σταδιακή απόσυρση του ρωσικού πετρελαίου από την αγορά θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριγμα στις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές