Ανώτερα τα προσδοκιών της αγοράς ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η UBS, η οποία υπογράμμισε επίσης ότι συνεχίζει να μειώνει την έκθεση της στη Ρωσία.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά κέρδη της τάξεως των 2,136 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για αύξηση 17%.

Η τράπεζα είχε περιγράψει σε προηγούμενη ανάλυσή της, τους κινδύνους από την έκθεση στην αγορά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι είναι «περιορισμένοι» και σήμερα δήλωσε ότι μείωσε ακόμα περισσότερο την έκθεσή της σε 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με 0,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021.

Επιπλέον, είπε ότι δεν είχε ουσιαστική έκθεση στην Ουκρανία ή τη Λευκορωσία και ότι δεν διεξάγει νέες συναλλαγές στη Ρωσία ή με πελάτες που εδρεύουν στη Ρωσία.

«Μακροοικονομικοί, γεωπολιτικοί και παράγοντες της αγοράς δημιούργησαν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας το πρώτο τρίμηνο, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους περιορισμούς και τα lockdown που σχετίζονται με την COVID, την υψηλότερη αστάθεια, τις χαμηλότερες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό και την απάντηση της νομισματικής πολιτικής », ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

Tα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 9,36 δισ. δολάρια, έναντι 8,71 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, διαμορφώθηκε στο 16%, από 14% ένα χρόνο πριν.

Ο δείκτης CET 1, που αφορά στην φερεγγυότητα των τραπεζών, ήταν στο 14,3%, έναντι 15% στο τέλος του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή