Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Τζεφ Μπέζος τη συμφωνία εξαγοράς της Twitter από τον Ίλον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Μήπως η κινεζική κυβέρνηση μόλις απέκτησε λίγη επιρροή στην πλατεία της πόλης;» (σ.σ., χαρακτηρισμός του Μασκ για το Twitter), διερωτήθηκε ο Μπέζος με ανάρτηση στο Twitter, «φωτογραφίζοντας» τους ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς του Μασκ με το Πεκίνο.

Σημειώνεται ότι ο CEO της Tesla δημιούργησε μια γραμμή παραγωγής στη Σανγκάη το 2018, ενώ η εταιρεία του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε κινεζικές επιχειρήσεις για τον εφοδιασμό της με τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.


«Η απάντησή μου είναι ότι, μάλλον όχι», συνέχισε ο Μπέζος, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως η εξαγορά να δημιουργήσει κάποιες επιπλοκές για την Tesla στην Κίνα, όπου η πρόσβαση στο Twitter όπως και σε άλλα δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει απαγορευτεί.

«Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στο να ελίσσεται σε αυτού του είδους την πολυπλοκότητα», πρόσθεσε αινιγματικά.

Διαμάχη

Τα σχόλια του Μπέζος αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο σε μια μακροχρόνια κόντρα μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων. Οι δυο τους έχουν συχνά αντιπαρατεθεί σε ζητήματα όπως οι διαστημικές τους φιλοδοξίες, με τον Μασκ να διοικεί την SpaceΧ και τον Μπέζος να κατέχει την Blue Origin.

Ενώ ο Μασκ υποσχέθηκε να βελτιώσει τον ρόλο του Twitter ως «ψηφιακής πλατείας της πόλης» στην οποία οι χρήστες μπορούν να μιλούν και να συζητούν ελεύθερα, η εξαγορά έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους πολιτικούς και ακτιβιστές που ανησυχούν ότι θα προσδώσει στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου υπερβολικό έλεγχο στον διαδικτυακό διάλογο.

Το Twitter είναι απαγορευμένο στην Κίνα. Το «μεγάλο ψηφιακό τείχος προστασίας» του Πεκίνου απαγορεύει την πρόσβαση σε ορισμένα δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram και YouTube.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...